1. Join Chef Success Today!
    Get support for your PC business today! Increase your sales right now! Download 1000s of files and images, view thousands of support threads! Totally Free!
    Dismiss Notice

Pampered Chef: I added an iContact "Subscribe to my Newsletter link to my PWS News!

  1. Sheila

    Sheila Legend Member Gold Member

    5,425
    84
    Holy cow! I LOVE it!!!

    Now when new customers go to my PWS, I have a link on the main page in the "news" section where my new customers can fill out the form right there on my PWS to subscribe to my newsletter!

    You can go look at what I'm talking about here: /SheilaDacey
     
    Aug 5, 2009
    #1
  2. PampChefJoy

    PampChefJoy Veteran Member Gold Member

    1,816
    8
    If I were you, I'd disable the "publisher profile" or remove the reference to PC. That is considered a public website and it you can't say that you're a consultant on a public site.
     
    Aug 5, 2009
    #2
  3. Sheila

    Sheila Legend Member Gold Member

    5,425
    84
    I guess I didn't realize that anyone could see that. I thought it was just the people who were on my list. I removed the PC comment. Thanks!
     
    Aug 5, 2009
    #3
  4. PampChefJoy

    PampChefJoy Veteran Member Gold Member

    1,816
    8
    That's really cool that the PWS now accepts more advanced HTML code though... for the longest time, all we could do was bold or italicize only!
     
    Aug 5, 2009
    #4
  5. esavvymom

    esavvymom Legend Member Staff Member

    7,886
    137
    Can you point me in the direction for where you figured out how to do this? Does iContact have a tutorial or something? It looks great!
     
    Aug 5, 2009
    #5
  6. Sheila

    Sheila Legend Member Gold Member

    5,425
    84
    I didn't see a tutorial, I was just clicking around the iContact page & figured it out.

    Under the "My Contacts" tab, look in the "add contacts" section & click on "Sign-up Forms". Click on "Create a New Sign-up Form" and follow the directions. When you finish, copy the html code from the first box, go to your PWS to the section where you add new news & then paste the html code into the form. Title it what you want and save it. DO NOT CHOOSE A PHOTO! It will default to the current catalog's photo! I'm thinking when the new catalog takes effect that it will change??? Hopefully I won't have to remember to go change the photo with each new season.

    Update: The html code was causing an error on the "news" page where the bottom of the page was not displaying as it should. By adding a bit of text in front of the html code, the problem was solved. So make sure you add some type of note about them signing up for your web page ahead of the html code. ;)
     
    Last edited: Aug 6, 2009
    Aug 5, 2009
    #6
  7. ChefKrisB

    ChefKrisB Member Gold Member

    379
    3
    LOVE IT! Thanks so much for this...never even thought of it!
     
    Aug 6, 2009
    #7
  8. NooraK

    NooraK Legend Member Gold Member

    5,884
    29
    Thank you so much for sharing this! I just added it to mine too. I didn't add the Publisher Profile link at all, I don't think it's necessary since they're already on my website anyway.

    I've also implemented some other news articles I learned about in my PWS class. Feel free to check it out.
     
    Aug 6, 2009
    #8
  9. esavvymom

    esavvymom Legend Member Staff Member

    7,886
    137
    One problem I've noticed with their code or something....where you have your newsletter link in the "News" section, the rest of the webpage gets cut off.

    Sheila- if you notice on your's, that VERY bottom of the page is your "Subscribe to my newsletter"....the copyright and bottom bar is cut off. I put it on my site and moved it further up the news-list. Everything BELOW the Subscribe link is cut off.

    I'll see if I can figure out what code is doing that or email Icontact's tech support, but just thought I'd mention it. For now- make sure it's the LAST item in your "news" section....so you don't cut anything off.
     
    Aug 6, 2009
    #9
  10. BlessedWifeMommy

    BlessedWifeMommy Veteran Member

    1,762
    3
    I have noticed this too. I hope it isn't going to be a problem. I'm going to keep it there for now, and have a friend try to sign up.
     
  11. esavvymom

    esavvymom Legend Member Staff Member

    7,886
    137
    Well, I got a reply from iContact Tech Support....not much they seem to be able to do.

    here's what he said:

    I reviewed your site, and from what I can see, the issue has to do with a link you created on the page, and not so much with the sign up form. The page with the actual sign up form displays correctly, and the code we provide for the sign up form does not contain any lines that would cause a result that you are seeing. I would review the HTML of the link page to see if you can see what it is. As it is not the sign up form, it is out of the realm of our technical support, and most of your page is in Javascript which I am not familiar with.



    So we either don't use it, or just live with it?
     
    Aug 6, 2009
    #11
  12. BlessedWifeMommy

    BlessedWifeMommy Veteran Member

    1,762
    3
    Yes, and I'm guessing if we bring it up to HO tech support we will be told not to use the code.
     
  13. BlessedWifeMommy

    BlessedWifeMommy Veteran Member

    1,762
    3
    by the way, if anyone wants to look at my site.. it is /pixley
     
  14. NooraK

    NooraK Legend Member Gold Member

    5,884
    29
    I'm not having that issue with my site: /noorak
     
    Aug 6, 2009
    #14
  15. esavvymom

    esavvymom Legend Member Staff Member

    7,886
    137
    Hmmmm...That's wierd. Why would it work on Noora's but not the rest?
     
    Aug 6, 2009
    #15
  16. esavvymom

    esavvymom Legend Member Staff Member

    7,886
    137
    Noora- I sent you a PM...need a favor. :D *seeing if I can track this down or not....it's been awhile since I've fiddled with HTML*
     
    Aug 6, 2009
    #16
  17. NooraK

    NooraK Legend Member Gold Member

    5,884
    29
    My best guess would be that there is a closing tag missing somewhere. Tags are those parts surrounded like this: <> and every <> has to have a corresponding </> with the same command. For example, to center text, you'd start with <center> and close with </center>.
     
    Aug 6, 2009
    #17
  18. esavvymom

    esavvymom Legend Member Staff Member

    7,886
    137
    The tags are ok...but I did make one stupid little change!

    I added this text:
    Sign up to receive emails about all of our great specials, as well as delicious recipes and great tips! I usually send two emails per month, unless something comes up that I just can't keep from sharing!

    in front of the HTML Code from i-contact. Somehow, doing that, it worked!

    So everyone- add that paragraph. That was the main difference I could find with Noora's page and the rest of us. I did it, and now it looks correct.

    WOOHOO!! Thanks Noora for helping me with that. (she sent me the code she put in and I compared notes and source code)....for the record, I am just a computer geek who USED to do websites way back when it was all HTML and basic stuff....more than 10 yrs ago (wow!) So don't expect any miracles from me in the future. I got lucky on this!!



    *and I confirmed the newsletter thing worked- i added one of my other email addresses and it instantly shows up on the IContact page.
     
    Aug 6, 2009
    #18
  19. BlessedWifeMommy

    BlessedWifeMommy Veteran Member

    1,762
    3
    Mine seems to be behaving better. I noticed Noora had a description before her code, I "borrowed it" and now it seems to be better. I even was able to move it up in the list.
     
  20. BlessedWifeMommy

    BlessedWifeMommy Veteran Member

    1,762
    3
    I was typing at the same time! Bobbi described it better!
     
  21. NooraK

    NooraK Legend Member Gold Member

    5,884
    29
    Glad it worked :D
     
    Aug 6, 2009
    #21
  22. Sheila

    Sheila Legend Member Gold Member

    5,425
    84
    I didn't get the problem at first, but I get it now! :)

    I added text in front of my html code & corrected the problem on my page as well.
     
    Aug 6, 2009
    #22
Have something to add?